torstai 2. tammikuuta 2014

Vuosi 2013

Vuosi 2013 oli täynnä toimintaa. Mukaan mahtui valtavasti iloa ja onnea, mutta myös surua. Erityisen iloinen olen kasvattien harrastustuloksista niin rallytokossa kuin agilityssa. Jatkakaa samaan malliin!

Mitä Wildfinn-vuosi 2013 sitten piti sisällään?

Pentuja
16.4. syntyi sijoitusnarttuni Åsan (Fi Mva W. Chiara Biancaneve) ja Delfin (Fotodogin Baby Delfino) pentue. Viisi kaunista pentua, kolme poikaa ja kaksi tyttöä. Pentueesta sijoitukseen jäi Hippi (W. Zolletta).
Olen niin tyytyväinen Z-pentueen luonteisiin, todella avoimia ja sosiaalisia pusukoneita. Tulleet siis emäänsä ja isäänsä.

Lisäksi Jemma (Ee Lv Ch. Ee Lv Lt Balt JCh. W. Carezzevole Bionda) sai pentuja. Kyseessä on Viron ensimmäinen lagottopentue. Jemman omistaa Karoliina, kennel Karolegotto.

Wildfinn Z-pentue

Agilitya
Kasvateistani kisasi virallisesti vuonna 2013 neljä koiruutta. Roope (Fi Ee Lv Mva W. Mugello) kisasi kolmosissa Maijan kanssa. Roopen velipoika Rino (W. Maranello) ja Anni jatkoivat kisaamista ja nousivat muutaman startin jälkeen kakkosiin elokuussa. Pulmu (W. Civettuola Bellezza) ja Anniina nousivat kakkosiin heinäkuussa. Pulmun velipoika Toto (W. Compagnone) ja Laura aloittivat kisaamisen syksyllä ja nousivat heti kolmansissa kisoissa kakkosiin. Hurjasti onnea kaikille ja suuret kiitokset!

Rallytokoa
Kolme kasvattiani kisasivat rallytokossa. Peppi (W. Carina Cenerentola) ja Daniela nousivat AVO-luokkaan ja saivat koulutustunnuksen RTK1. Senna (W. Aleksiina) ja Ida kisasivat muutamat kisat ja saivat ykköstuloksen. Myös Toto (W. Compagnone) ja Laura kävivät muutamissa kisoissa.

Kaksi uutta Suomen muotovaliota ja ulkomaisia valioita
Waldo (Fi Mva W. Celebre Casanova) valioitui Vaasan KV:ssä huhtikuussa. Onnea Minna ja perhe! Bertta (Fi Dk Lv Mva Ee Lt JMva JV-12 W. Barbera) valioitui heti täytettyään kaksi vuotta ensimmäisessä mahdollisessa näyttelyssä. Kävimme heinäkuussa Latviassa ja kotiin tuomisina oli kolme SERTiä ja kaksi uutta Latvian muotovalion arvoa, Roope ja Reena, ja yksi Baltian muotovalio eli Reena. Lisäksi Kaapo (HeJW-13 PMJV-13 W. Dacapo) sai kaksi juniorisertiä. Vuosi huipentui Helsingin voittajanäyttelyihin ja Kaaposta tuli Helsinki Junior Winner ja Pohjoismaiden Juniori Voittaja 2013.

Fi Ee Ch. Wildfinn Celebre Casanova "Waldo"

Fi Dk Lv Ch. Wildfinn Barbera "Bertta"

HeJW-13 NordJW-13 Wildfinn Dacapo "Kaapo"

Syyskuussa kävimme Ruotsissa näyttelyissä ja tuomisina oli Kaapon SERT ja kaksi Vara-SERTiä, Kaapon ja Reenan. Kaikki kolme koiraamme saivat jokaisena päivänä ERI SA. Marraskuussa kävimme Tanskassa ja tuliaisina oli Bertan ROP, SERT ja CACIB.

Ryhmäsijoituksia ja kasvattajaluokkia
Bertta (Fi Dk Lv Mva Ee Lt JMva JV-12 W. Barbera) nappasi muutaman ryhmäsijoituksen. Saldona kahdesti RYP3, kerran RYP4 ja RYP2 sekä hienoimpana Spanieliliiton päänäyttelyn BIS2-VSP. Orivedellä olimme kasvattajaluokalla upeasti BIS2 ja Latviassa kahdesti BIS1-kasvattaja. Tuuloksen pentunäyttelyssä lokakuussa Hippi (W. Zolletta) oli upeasti RYP3.



Terveystuloksia
B-pentueemme terveystutkittiin virallisesti helmikuussa. Silmäpeilauksessa vuonna 2013 kävi jo aiemmin peilatuista kuusi kasvattia. D-pentueen Kaapo ja Duca (W. Ducati) terveystutkittiin lokakuussa ja edelleen odotamme poikien lonkka- ja kyynärlausuntoja. Kuudelle kasvatilleni ja Roosalle hankittiin myös MyDogDNA-profiili.

Surua
Meidän rakas Roosa-mummumme (Fi Lt Mva EeVMva BH Foogel Fossi Felice) nukkui ikiuneen 23.11. syövän väsyttämänä. Olen niin onnellinen, että vaikka minulla oli lähes 13-vuotias koira, en ole silti päivääkään elänyt vanhan koiran kanssa. Roosa oli loppuun asti oma virkeä itsensä. Roosan loppu tuli niin kovin nopeasti ja koiran kuntoon nähden yllättäen. Väsymys iski parissa tunnissa ja niin Roosa nukkui ikiuneen eläinlääkärissä, minun suukottaessa ja kertoessa kuinka paljon rakastan. Roosan poismenosta on vasta kaksi kuukautta ja ikävä on niin valtava.
Roosa rakasti oman pihan omenia

Vielä tilastona vuosi 2013:

Terveystulokset:
W. Bardolino "Bruno" lonkat A/A, kyynärät 0/0, polvet 0/0, silmät OK
W. Brachetto "Ransu" lonkat A/A, silmät OK
W. Bianco "Elmo" lonkat C/D, kyynärät 0/0, polvet 0/0, silmät OK
W. Brolio "Milo" lonkat B/B, kyynärät 0/0, polvet 0/0, silmät OK
W. Barbera "Bertta" lonkat B/C, kyynärät 0/0, polvet 0/0, silmät OK
W. Chiara Biancaneve "Åsa" silmät: Distichiasis
W. Civettuola Bellezza "Pulmu" silmät: katarakta
W. Fabrizio "Niilo" silmät: Distichiasis
W. Ferraria "Riia" silmät OK
W. Mugello "Roope" silmät OK
W. Modena "Reena" silmät OK, sydän: ei sivuääniä
W. Dacapo "Kaapo" polvet 0/0, silmät Distichiasis, sydän: ei sivuääniä
W. Ducati "Duca" polvet 0/0, silmät OK, sydän: ei sivuääniä

MyDogDna-profiili:
Roosa
Reena
Åsa
Bertta
Hippi
Kaapo
Otto

Näyttelyistä:
BIS2-VSP
3xRYP3
RYP2
RYP4
2xBIS1-kasvattaja
BIS2-kasvattaja
11xROP
12xVSP
27xSERT (ulkomaisia 4)
2xVara-SERT (Ruotsista)
13xCACIB (ulkomailta 2)
5xVara-CACIB
8xPU1 + 22xPN1
8xPU2 + 9xPN2
2xPU3 + 8xPN3
3xPU4 + 3xPN4
10xROP-pentu
3xVSP-pentu
9xROP-kasvattaja

Agility:
Toto -> maxi2
Rino -> maxi2
Pulmu -> midi2
Roope maxi3

Rallytoko:
Peppi RTK1
Senna
Toto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti